Bakalar s krumpirom
Sastojci:
- bakalar, 900 g (fileta)
 - limun
 - lovorov list
 - papar, 1/2 žličice u zrnu
 - krumpir, 1.5 g bijelog
 - češnjak, 5 režnjeva
 - bijelo vino, 120 ml
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol i papar
 
Priprema:
- U lonac s vodom staviti filete bakalara, posoliti, uliti limunov sok, dodati lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhati 10-ak minuta.
 - Za to vrijeme oguliti krumpire, narezati ih na ploške debljine jednog centimetra, isprati pod mlazom hladne vode i staviti u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne.
 - Zatim filete ribe izvaditi na stranu, a u vodu od kuhanja dodati narezan krumpir, začiniti solju i kuhati 10-ak minuta.
 - U zasebnom loncu ugrijati maslinovo ulje, dodati protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složiti red kuhanog krumpira, red oslića, posipati svježe sjeckanim peršinom, začiniti solju i paprom, te na isti način dalje slagati.
 - Zadnji red pokapati maslinovim uljem, uliti bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhati još 10-ak minuta.