Sastojci:

  • bakalar, 900 g (fileta)
  • limun
  • lovorov list
  • papar, 1/2 žličice u zrnu
  • krumpir, 1.5 g bijelog
  • češnjak, 5 režnjeva
  • bijelo vino, 120 ml
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

  1. U lonac s vodom staviti filete bakalara, posoliti, uliti limunov sok, dodati lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhati 10-ak minuta.
  2. Za to vrijeme oguliti krumpire, narezati ih na ploške debljine jednog centimetra, isprati pod mlazom hladne vode i staviti u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne.
  3. Zatim filete ribe izvaditi na stranu, a u vodu od kuhanja dodati narezan krumpir, začiniti solju i kuhati 10-ak minuta.
  4. U zasebnom loncu ugrijati maslinovo ulje, dodati protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složiti red kuhanog krumpira, red oslića, posipati svježe sjeckanim peršinom, začiniti solju i paprom, te na isti način dalje slagati.
  5. Zadnji red pokapati maslinovim uljem, uliti bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhati još 10-ak minuta.